Ontdek jouw innerlijke Natuur
 

Moeder worden

Als specialisatie richt ik mij op het transformatieproces wat het 'moeder worden' met zich mee brengt. Om meer te lezen over deze transformatie kun je terecht op de website www.moeder-worden.nl. Moeder-Worden heb ik samen opgezet met mijn collega Nicky Keijzer. Onze missie is om vrouwen op een laagdrempelige manier te helpen bij het grote transformatieproces. 

Website Moeder-WordenDe tijd rondom een zwangerschap en een geboorte is vaak een hele bijzondere periode. Het moederschap kan het leukste zijn, maar ook het moeilijkste wat je meemaakt. Dit kan tegenstrijdige gevoelens veroorzaken. In de baarmoeder merkt het ongeboren kind al allerlei gevoelservaringen van de moeder op. De omstandigheden waaronder een nieuw kindje wordt geschapen, het verblijf in de baarmoeder en de geboorte hebben invloed op de ontplooiingsmogelijkheden in het latere leven. Na de geboorte doen we er alles aan om het de baby naar de zin te maken, bijvoorbeeld met een leuk kamertje en kleertjes. Het is echter ook heel belangrijk om het de baby voor de geboorte naar de zin te maken. Dat is moeilijker, dat is direct verbonden met je eigen gevoelens en ervaringen.

Transformatie

Geboorte geven staat in verbinding met je eigen geboorte. Door je eigen geboorte ontstaan er patronen die je in je latere leven zult terug zien. De bevalling kun je zien als een transformatie. Tijdens de bevalling kunnen er oude pijnen of belemmerende overtuigingen naar boven komen, die diep weggestopt waren. Dit kan ervoor zorgen dat weeën stagneren of dat de bevalling traumatisch verloopt.

Geef je jezelf de tijd en de ruimte. Door de overgangsfase van zwangerschap en geboorte te durven beleven, kun je op zoek naar de betekenis van de gebeurtenissen, emoties en gevoelens die voorbij komen. Het geeft je zelfvertrouwen en nieuwe energie om het transformatie proces van 'moeder worden' te bekrachtigen en er richting aan te geven. 

Persoonlijke begeleiding

Vanuit Moeder-Worden zijn er vier persoonlijke trajecten die je 1 op 1 kunt volgen. De inhoud van de trajecten vind je op de website van Moeder-Worden. De thema's van de trajecten zijn;

* Bewuste conceptie
* Welkom Kindje
* Herstellen na de Bevalling
* Betekenis geven aan verlies

Onderwerpen waarmee ik vrouwen begeleid:

* Je hebt een miskraam meegemaakt.

* Je bent zwanger na een eerdere miskraam.

* Je hebt een wens om zwanger te worden.

* Je hebt een traumatische bevalling gehad.

* De transformatie naar het moederschap is overspoelend.

* Een bevalling is traumatisch voor je geweest.

* Je wilt graag delen over een bevalling die je hebt gehad.

* Tijdens de zwangerschap of bevalling komen er oude emoties en overtuigingen naar de oppervlakte.Afspraak plannen