Ontdek jouw innerlijke Natuur
 

Jungiaans Traject


Jungiaans Traject
Jungiaans Zelf-Analyse_1.pdf (2.6MB)
Jungiaans Traject
Jungiaans Zelf-Analyse_1.pdf (2.6MB)

Jungiaans Zelf Analyse

Het programma bestaat uit 7 sessies van 1,5 uur en richt zicht op de wijsheid van je binnenwereld.  De weg die we hanteren is vaak van buiten naar binnen. Als je voor een langere periode op buiten bent gericht, is er veel contact met je hoofd en sta je minder in verbinding met de rest van je lichaam. In dit traject gaan we de beweging omdraaien; van binnen naar buiten. 

We gaan kennismaken met jouw binnenwereld op een diepere laag. Onderzoeken wie je werkelijk bent om je eigen talenten en innerlijke kracht te ontdekken. Ieder mens beschikt over schaduwdelen, projecties, belemmerende overtuigingen en een mannelijk/vrouwelijk deel (staat los van gender). Hier ben je je niet bewust van, deze delen spelen zich in het onbewuste af. Toch hebben ze invloed op het bewuste handelen. Een dominante manager kan een complex spiegelen, een partner die zich niet aan afspraken houdt, kan een grote irritatie zijn of een goed bedoelde opmerking van een collega kan je volledig uit het veld slaan. 

De binnenwereld wordt altijd gespiegeld in de buitenwereld. Vaak kun je patronen herleiden en kan er een gedachten opspelen als; dat was vroeger, daar heb ik nu geen last meer van'. Zolang deze emoties en gevoelens niet worden aangekeken en doorleeft, blijven ze in het onbewuste woekeren en uiten ze zich op ongewenste momenten.  

Belevingswereld

We starten het traject met een hulpvraag. Waar loop je tegen aan? Vervolgens onderzoeken we jouw oorsprong. Waaruit bestaat jouw mannelijke en vrouwelijke deel? Welke heeft jouw voorkeur en is vaker op de voorgrond. Maar ook belangrijk, waarop wordt je getriggerd en wat zit daar voor dieper thema achter. Echt doorleven van emoties zorgt ervoor dat patronen doorbroken worden op een diepere laag. De inzichten die daaruit voortkomen integreren, zorgen voor innerlijke kracht, je bent minder beïnvloedbaar door anderen en meer aanwezig in jezelf. Je spreekt en handelt vanuit een dieper en authentiekere kern.  

We maken een Jungiaans palet, wat bestaat uit;

* Vrouwelijk en mannelijke delen
* Thematiek uit (werk)relaties
* Innerlijk kind
* Projecties, overtuigingen en patronen
* Schaduwwerk

Jungiaanse interventies als;

* Visualisaties
* Tekenwerk
* Symbolische taal
* Dromen
* Opdrachten

De interventies zijn gebaseerd op de binnenwereld (mannelijk en vrouwelijk) en brengen het onbewuste in beweging. 

Geschikt voor jou?

Het is een intensief programma, waarmee je je eigen binnenwereld inzichtelijk maakt en verantwoordelijkheid neemt. Werk je graag 1 op 1, wil je jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak en voel je van binnenuit een JA, dan is dit programma geschikt voor jou. 

In 7 sessies van 1,5 uur, ontstaat er een helder en inzichtelijk beeld van jezelf. Niet gericht op de ander (buiten), maar op jezelf (binnen). Met als resultaat een samenwerking tussen het mannelijke (daadkracht, grenzen stellen, vastberadenheid) en het vrouwelijke (verbinding, inspiratie en beleving). Deze delen kunnen niet zonder elkaar bestaan en wanneer ze elkaar bekrachtigen, ontstaat er een bevlogen samenspel. 

Tijd: 7 sessies van 1,5 uur
Periode: 3 maanden
Locatie: Harmelen (UT), midden in de natuur
Kosten: € 1.447,- (excl. BTW)


 


Mijn Verhaal


Afspraak plannen